11 aktualna temperatura 7 °C
ciśnienie 1018 hPa pm2.5 7 μg/m3
Wspaniałe powietrze! wilgotność 45% pm10 8 μg/m3

Pop Up Ferment - jarmark winny

14 grudnia 2018 r. godz. 09:00 - 23:00

Cukiernia Deseo ul. Angorska 27

Pop Up Ferment - jedyny taki jarmark winny w mieście! Nie zostawimy Was bez naszej świątecznej pomocy. 3 dni degustacji, spotkań z naszymi specjalistami, porad, wielkich zakupów, pakowania prezentów i dobrej zabawy w przyjaznej przestrzeni Hali Gwardii, która pozwoli Wam na chwilę zwolnić i zachęci do relaksu. Ponad 300 etykiet win! Ceny od 35 zł za butelkę. Możliwość próbowania win na miejscu: nie kupujemy kota w worku! 8 stanowisk, wina podzielone na kategorie kolorystyczne, zgodnie z filozofią Wine Corner wg. stylu, struktury, charakteru wina. Specjaliści, którzy pomogą Wam dobrać wina do świątecznych potraw, ale też wina na prezent i coś specjalnego na Nowy Rok! Quizy i gry winne - Ustrzel sobie butelkę! Kogo spotkacie na stoiskach? Wine Corner - czyli mnóstwo win z Włoch, Hiszpanii, Francji, Węgier i Polski oczywiście. Portugalia Gourmet - olbrzymi wybór win i specjałów z Portugalii. DESEO - to, co najlepsze w światowym cukiernictwie. Cudowne połączenia smaków w perfekcyjnej oprawie. Goście specjalni: Frant – niesamowita polska okowita, która szturmem podbija nasze restauracje Autorzy książki Gościnność ADAM PAWŁOWSKI MS Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”. Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, szef sommelierów restauracji Ed Red, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. PATRYCJA SIWIEC Z wykształcenia kulturoznawczyni, z zawodu dziennikarka. Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu Food Service, w którym redaguje dział Wino. Brała udział i relacjonowała międzynarodowe wydarzenia gastronomiczne: Madrid Fusion 2014-2017, The World’s 50 Best Restaurants, Obsession Food&Wine Festival. Przeprowadziła kilkadziesiąt wywiadów z topowymi szefami kuchni i restauratorami z całego świata. W sobotę odbędzie się licytacja specjalnych butelek oraz kolacji w restauracji Rozbrat 20 i Kieliszki na Próżnej – cała zebrana kwota zostanie przekazana na pomoc dla Niepublicznej Szkoły Podstawowej KROK PO KROKU im. Bł. Edmunda Bojanowskiego. 5% sprzedaży ze wszystkich trzech dni jarmarku przekazane zostanie również Niepublicznej Szkole Podstawowej KROK PO KROKU im. Bł. Edmunda Bojanowskiego.

Powrót

Zobacz też