11 aktualna temperatura 7 °C
ciśnienie 1018 hPa pm2.5 7 μg/m3
Wspaniałe powietrze! wilgotność 45% pm10 8 μg/m3

Warsztat z herbacianym sommelierem Michałem Oszczykiem

16 maja 2019 r. godz. 17:00 - 17:00

Cukiernia Deseo ul. Angorska 27

Zapraszamy Was na specjalne spotkanie z Michałem Oszczykiem, herbacianym sommelierem Dilmah, który wprowadzi Was w świat cejlońskiej herbaty, uznawanej za najlepszą na świecie, i opowie Wam między innymi czy to prawda, że...
… rodzaj herbaty zależy od procesu przetwarzania listków pochodzących z tej samej rośliny?
... herbaty sypane są wyższej jakości niż te w torebkach ekspresowych?
... mocno zaparzona herbata czarna działa pobudzająco?
... na herbacie niskiej jakości po zaparzeniu wytrąca się nalot?
... herbata zielona jest zdrowsza od czarnej?

A jak już trochę posłuchacie to Michał zaparzy dla Was całą kolekcję herbat z ekskluzywnej serii ‘t’ dostępnej w Deseo! A wszystko to krok po kroku perfekcyjnie przygotowane, by Wasza herbata zawsze już smakowała idealnie!

Spotkanie zaplanowaliśmy na 2 godziny, przez pierwsze 60 minut dostaniecie solidną dawkę wiedzy i ciekawostek, dzięki którym drugie 60 minut – testowanie herbat – będzie dla Was jeszcze przyjemniejsze!

Rejestracja drogą mailową: marta.lapinska@deseopatisserie.com

Cena:
30 zł, które wykorzystać możecie w całości na zakup herbat z serii T by Dilmah

Powrót

Zobacz też