11 aktualna temperatura 7 °C
ciśnienie 1018 hPa pm2.5 7 μg/m3
Wspaniałe powietrze! wilgotność 45% pm10 8 μg/m3

Pop Up Ferment - jarmark winny

16 grudnia 2018 r. godz. 10:00 - 21:00

Cukiernia Deseo ul. Angorska 27

Pop Up Ferment - jedyny taki jarmark winny w mieście!

Nie zostawimy Was bez naszej świątecznej pomocy.

3 dni degustacji, spotkań z naszymi specjalistami, porad, wielkich zakupów, pakowania prezentów i dobrej zabawy w przyjaznej przestrzeni Hali Gwardii, która pozwoli Wam na chwilę zwolnić i zachęci do relaksu.

Ponad 300 etykiet win!
Ceny od 35 zł za butelkę.
Możliwość próbowania win na miejscu: nie kupujemy kota w worku!
8 stanowisk, wina podzielone na kategorie kolorystyczne, zgodnie z filozofią Wine Corner wg. stylu, struktury, charakteru wina.
Specjaliści, którzy pomogą Wam dobrać wina do świątecznych potraw, ale też wina na prezent i coś specjalnego na Nowy Rok!

Quizy i gry winne - Ustrzel sobie butelkę!

Kogo spotkacie na stoiskach?

Wine Corner - czyli mnóstwo win z Włoch, Hiszpanii, Francji, Węgier i Polski oczywiście.

Portugalia Gourmet - olbrzymi wybór win i specjałów z Portugalii.


DESEO - to, co najlepsze w światowym cukiernictwie. Cudowne połączenia smaków w perfekcyjnej oprawie.


Goście specjalni:


Frant – niesamowita polska okowita, która szturmem podbija nasze restauracje


Autorzy książki Gościnność

ADAM PAWŁOWSKI MS

Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”. Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, szef sommelierów restauracji Ed Red, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich.

PATRYCJA SIWIEC
Z wykształcenia kulturoznawczyni, z zawodu dziennikarka. Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu Food Service, w którym redaguje dział Wino. Brała udział i relacjonowała międzynarodowe wydarzenia gastronomiczne: Madrid Fusion 2014-2017, The World’s 50 Best Restaurants, Obsession Food&Wine Festival. Przeprowadziła kilkadziesiąt wywiadów z topowymi szefami kuchni i restauratorami z całego świata.


W sobotę odbędzie się licytacja specjalnych butelek oraz kolacji w restauracji Rozbrat 20 i Kieliszki na Próżnej – cała zebrana kwota zostanie przekazana na pomoc dla Niepublicznej Szkoły Podstawowej KROK PO KROKU im. Bł. Edmunda Bojanowskiego.

5% sprzedaży ze wszystkich trzech dni jarmarku przekazane zostanie również Niepublicznej Szkole Podstawowej KROK PO KROKU im. Bł. Edmunda Bojanowskiego.

Powrót

Zobacz też