Catering Kuchnia Funkcjonalna ul. Jakubowska 16
Wina od małych rodzinnych producentów!
Vespaiolo, czy riesling?
Pinot nero, czy spätburgunder?
Marzemino nero czy blaufränkisch,
wreszcie: deserowe Torcolato Sarson ze szczepu vespaiolo czy pełen naturalnej słodyczy eiswein z rieslinga?
Które okażą się lepsze?
------------------------------------------------------------------
O winach opowiedzą:
X Eleonora Gottardi, której rodzina prowadzi winnicę i restaurację w Dolomitach,
X Szymon Milonas sommelier, wykładowca WSET.
------------------------------------------------------------------
Spróbujemy:
X czterech win włoskich z malowniczego Bassano del Grappa, gdzie położona jest winnica Contra Soarda,
X czterech niemieckich od kilku producentów polecanych przez Eleonorę.
------------------------------------------------------------------
Wszystkie wina pochodzą od importera WineRepublic:
https://www.facebook.com/WineRePublicPolska/
Dania do win dobierze Bartosz Polak, szef Kuchni Funkcjonalnej, a przygotuje szef kuchni Tomasz Kowal.
------------------------------------------------------------------
Do każdego z dań podamy po dwa degustacyjne kieliszki win – jedno włoskie i jedno niemieckie. Zapraszamy na czterodaniowe menu: zimna przystawka, ciepła przystawka, danie główne, deser.
------------------------------------------------------------------
X Cena 130 zł X
------------------------------------------------------------------
Zapraszamy i życzymy smacznego!
------------------------------------------------------------------
Rezerwacje:
X tel: 512 893 898
X info@kuchniafunkcjonalna.pl
X https://www.facebook.com/Kuchnia-Funkcjonalna-121443854693783/?ref=bookmarks