11 aktualna temperatura 7 °C
ciśnienie 1018 hPa pm2.5 7 μg/m3
Wspaniałe powietrze! wilgotność 45% pm10 8 μg/m3

Opowieść o warszawskim miodzie

18 lipca 2017 r. godz. 20:00

Green Cafe Nero ul. Francuska 35

Zapraszamy na kolejne spotkanie cyklu „Wszystko o czym nie wiecie, a chcielibyście wiedzieć”.

Tym razem opowiemy o warszawskim miodzie.

Jak powstaje i smakuje miód warszawski? W szczegółach opowie o tym Kamil Baj - twórca Pszczelarium, który zajmuje się 20 pasiekami na warszawskich dachach i ogrodach. Pszczelarium opiekuje się łącznie około setką uli w całej Warszawie, także tymi w bliskiej okolicy Bulwaru Karskiego przy ul. Sanguszki.

Zobaczycie na zdjęciach widoki z warszawskich pasiek. Dowiecie się co sprawia, że miód, który w nich powstaje jest pozbawiony jakichkolwiek zanieczyszczeń, które stereotypowo kojarzą się z miastem. Będziecie mieli okazję także spróbować dlaczego smaki miodu miejskiego są niepowtarzalne.

Start: 18 lipca (wtorek) godz. 20:00
Kawiarnia Green Caffe Nero Bulwary, ul. Wybrzeże Gdańskie- Bulwar Jana Karskiego na wysokości fontann.

Powrót

Zobacz też