Green Cafe Nero ul. Francuska 35
Zapraszamy na kolejne spotkanie cyklu „Wszystko o czym nie wiecie, a chcielibyście wiedzieć”.
Tym razem opowiemy o warszawskim miodzie.
Jak powstaje i smakuje miód warszawski? W szczegółach opowie o tym Kamil Baj - twórca Pszczelarium, który zajmuje się 20 pasiekami na warszawskich dachach i ogrodach. Pszczelarium opiekuje się łącznie około setką uli w całej Warszawie, także tymi w bliskiej okolicy Bulwaru Karskiego przy ul. Sanguszki.
Zobaczycie na zdjęciach widoki z warszawskich pasiek. Dowiecie się co sprawia, że miód, który w nich powstaje jest pozbawiony jakichkolwiek zanieczyszczeń, które stereotypowo kojarzą się z miastem. Będziecie mieli okazję także spróbować dlaczego smaki miodu miejskiego są niepowtarzalne.
Start: 18 lipca (wtorek) godz. 20:00
Kawiarnia Green Caffe Nero Bulwary, ul. Wybrzeże Gdańskie- Bulwar Jana Karskiego na wysokości fontann.