Latający Talerz
Podarujcie w prezencie gwiazdkowym zaproszenie na warsztaty kulinarne. Warsztaty odbędą się w dniu 11 stycznia, o godz. 20:00.
Warsztaty poprowadzi Przemek Klima z restauracji Sowa&Przyjaciele.
Przemek Klima - pracował w restauracji Tamka 43 pod czujnym okiem Roberta Trzópka, a wcześniej z Adamem Chrząstowskim w krakowskiej Ankorze. W kwietniu praktykował w NOMIE Rene Redzepiego.
Obecnie pełni funkcję zastępcy szefa kuchni w restauracji Sowa&Przyjaciele.
http://www.tamka43.pl/
http://www.ancora-restaurant.com/
http://www.noma.dk/
http://www.sowaiprzyjaciele.pl
Program warsztatów:
- Sandacz smażony z pianą (ziemniaczano truflową), warzywa z wody al dente
- Łosoś bałtycki sous vide podany z karmelizowanymi warzywami i sosem béarnaise
- Zupa rybna z trzema gatunkami ryb z nuta grzybową
- Beetroot spelt risotto – risotto buraczane (z książki "Heston Blumenthal at home").
- Liquid centre chocolate pudding – pudding czekoladowy z płynnym wnętrzem (z książki "Heston Blumenthal at home").
Lista dań zaprojektowana jest tak by zaprezentować wybrane techniki kulinarne - klasyczne i nowoczesne połączenia smakowe. Menu zawsze stanowi punkt wyjścia i jest podstawą twórczej interpretacji. Może ono ulec delikatnym zmianom w zależności od dostępności najwyższej jakości składników. Wierzymy, że gotować może każdy! Warsztaty będą się składać z części teoretycznej, praktycznej i wspólnej degustacji. Nauczymy podstawowych technik gotowania, a przy okazji zdradzimy kulinarne sztuczki! Warsztaty kierujemy do szerokiego kręgu amatorów gotowania, niezależnie od poziomu zaawansowania każdy wyniesie z nich coś dla siebie :)
Składka: 200 zł/osoby, cena netto.
Termin imprezy: piątek 11 stycznia, godz. 20:00.
Informacje i rezerwacje:
Krzysztof Kwapiński
Latający Talerz
tel.: +48 601 211 669
warsztaty@latajacytalerz.pl
http://www.latajacytalerz.pl
http://www.facebook.com/latajacytalerz
(rezerwacja aktywna tylko po wpłacie zaliczki)