Latający Talerz
Tomasz Jakubiak - kucharz i dziennikarz kulinarny. Gospodarz programu "Jakubiak w sezonie" w telewizji kuchnia.tv. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. Według magazynu MaleMen, Tomek jeszcze nieźle "namiesza" - gazeta umieściła jego nazwisko wśród 30 mężczyzn przed 30-stką, którzy zmienią świat.
Co zrobimy?
• Sałatka z boczniaków, roszponki, pieczonej papryki i czerwonej cebuli w sosie orzechowo – pomidorowym
• Carpaccio z buraków karmelizowanych w miodzie, pieczonych orzechów, rukoli i sosu balsamico – truskawkowego
• „Biedna” pizza z topinamburem, rozmarynem i sosem z siekanej pietruszki lub żurawinowym
• Wytrawne leniwe smażone z rukolą i orzeszkami w sosie z opalnych pomidorów i świeżych ziół
• Polędwiczki z dorsza owinięte bekonem, smażone w waniliowym maśle z puree selerowo – gruszkowym
• Grillowane kawałki schabu z duszonymi w maśle i kardamonie porami oraz sosem z marchewek
• Drylowane uda z kurczaka zagrodowego smażone ze śliwkami podane z sałatką fasolowo – ziemniaczaną
Warsztaty będą się składać z części teoretycznej, praktycznej i wspólnej degustacji. Nauczymy się podstawowych technik gotowania, przy okazji zdradzimy kulinarne sztuczki! Warsztaty kierujemy do szerokiego kręgu amatorów gotowania, niezależnie od poziomu zaawansowania każdy wyniesie z nich coś dla siebie :)
Składka: 250 zł/osoby, 12 miejsc (faktury VAT).
Termin imprezy: sobota 9 lutego, godz. 18:00
Rezerwacje proszę wysyłać na adres: warsztaty@latajacytalerz.pl
Informacje: Krzysztof Kwapiński, tel.: 601 211 669
Zapraszam
Krzysztof Kwapiński
Latający Talerz
tel.: +48 601 211 669
warsztaty@latajacytalerz.pl
http://www.latajacytalerz.pl/
http://www.facebook.com/latajacytalerz