Latający Talerz
RYBY I OWOCE MORZA - cykl warsztatów kulinarnych dla miłośników darów morza
- Wspólnie z Jakubem Pieniążkiem* rozgryziemy temat ryb i owców morza
- Opowiemy co i gdzie kupować
- Pokażemy sposoby przygotowywania dań
W najbliższy czwartek 10 października w programie:
• Ostrygi
• Homary
• Dorady
Zapisy: warsztaty@latajacytalerz.pl, lub tel.: +48 601 211 669
* Jakub Pieniążek przez ostatnie 10 lat mieszkał w Lizbonie, stolicy kraju o najwyższym spożyciu produktów rybołówstwa per capita na świecie. Portugalia oferuje idealne warunki zdeklarowanym oceanożercom, pozwalając zanurzyć się w kuchnię której obsesją są ultra świeże ryby i owoce morza. Zafascynowany żywnością o morskim pochodzeniu uczestniczył w absolutnie fenomenalnych konferencjach naukowych o oceanach, rybołówstwie i jego produktach oraz w eventach kulinarnych poświęconych kuchni z ryb i owoców morza. Więcej informacji na stronie: http://www.oceanozercy.pl