11 aktualna temperatura 7 °C
ciśnienie 1018 hPa pm2.5 7 μg/m3
Wspaniałe powietrze! wilgotność 45% pm10 8 μg/m3

RYBY I OWOCE MORZA - kulinarne warsztaty z Jakubem Pieniążkiem

17 października 2013 r. godz. 19:00

Latający Talerz

RYBY I OWOCE MORZA - cykl warsztatów kulinarnych dla miłośników darów morza

- Wspólnie z Jakubem Pieniążkiem* rozgryziemy temat ryb i owców morza
- Opowiemy co i gdzie kupować
- Pokażemy sposoby przygotowywania dań

W najbliższy czwartek 10 października w programie:

• Przegrzebki na szpinaku z borowikami
• Sardynki z grilla z masłem czosnkowym
• Łosoś bałtycki wędzony na ciepło w dymie olchowym
• Krewetki Black Tiger 16/20 w tempurze

Składka 190 zł / osoby

Zapisy: warsztaty@latajacytalerz.pl, lub tel.: +48 601 211 669

* Jakub Pieniążek przez ostatnie 10 lat mieszkał w Lizbonie, stolicy kraju o najwyższym spożyciu produktów rybołówstwa per capita na świecie. Portugalia oferuje idealne warunki zdeklarowanym oceanożercom, pozwalając zanurzyć się w kuchnię której obsesją są ultra świeże ryby i owoce morza. Zafascynowany żywnością o morskim pochodzeniu uczestniczył w absolutnie fenomenalnych konferencjach naukowych o oceanach, rybołówstwie i jego produktach oraz w eventach kulinarnych poświęconych kuchni z ryb i owoców morza. Więcej informacji na stronie: http://www.oceanozercy.pl

Powrót

Zobacz też