11 aktualna temperatura 7 °C
ciśnienie 1018 hPa pm2.5 7 μg/m3
Wspaniałe powietrze! wilgotność 45% pm10 8 μg/m3

Texturas i syfony iSi

6 lipca 2014 r. godz. 18:00

Latający Talerz

Zaprezentujemy gotowanie metodą sous vide, z wykorzystaniem syfonów iSi na bazie produktów Texturas z Instytutu Kulinarnego Ferrana Adrii.


Program warsztatów:


- Łosoś bałtycki gotowany metodą sous vide z espumą z musztardy dijon i zielone szparagi w konwekcji parowej.

- Zupa krem z borowików, pianka truflowa (iota, xantana) i prażone orzechy laskowe.

- Comber jagnięcy sous vide , espuma z pieczonej papryki (xantana) i glazurowana włoska kapusta z pancettą i pianką miętową (xantana).

- Biszkopt czekoladowy z syfonu iSi z wiśniową espumą (metil, xantana) i crème chantilly.

- Espresso z kokosową espumą (iota) i pianką z whisky (sucro).

Powrót

Zobacz też