Latający Talerz
Menu Walentynkowe
I
Befsztyk tatarski z marynowanymi borowikami
Czerwony barszcz na zakwasie z buraków z pasztecikami z leśnych grzybów
Kaczka pieczona z jabłkami i modrą kapustą
Sernik domowej roboty
II
Pasztet z kaczych wątróbek na chałce z malinową galaretką
Żurek jako espuma z przepiórczymi jajkami
Policzki wołowe sous vide, emulsja z niedźwiedziego czosnku, sorbet z zielonego ogórka
Gorąca szara reneta w syropie z pokrzywy i wata cukrowa z imbirem i cynamonem
III
Mini bruschetty z grillowanymi warzywami i smażone sardynki.
Kacza wątróbka z palonym masłem, galaretka malinowa, chips z buraka i chutney jabłkowy.
Policzek cielęcy sous vide, sos z porto, puree z kukurydzy, smażony batat i popcorn.
Beza pavlova, granita malinowa, sos z marakui i malinowy sorbet.
Wybór win:
2 x FAMÍLIA OLIVEDA Brut Jove
2 x EIRA DOS MOUROS 2013
4 x El PÁJARO ROJO Mencía 2013
Cena 1 860 zł / 2-12 osób (od 155 zł / os.).
Napoje bezalkoholowe wliczone w cenę.
Rezerwacje: kolacja@latajacytalerz.pl
Termin: 14 lutego