11 aktualna temperatura 7 °C
ciśnienie 1018 hPa pm2.5 7 μg/m3
Wspaniałe powietrze! wilgotność 45% pm10 8 μg/m3

Śledzik Firmowy

8 grudnia 2016 r. godz. 20:00

Latający Talerz

GRUDNIOWY ŚLEDZIK FIRMOWY
Menu:
I.
- Oryginalne holenderskie matiasy w lnianym oleju
- Foie gras z chałką, konfitura z cykorii i jarzębiny, ser dojrzewający
- Dorsz w emulsji z ogórków kiszonych, purée z kalafiora i chrzanu, chips z jarmużu
- Dojrzewająca wołowina z piklowanymi burakami, szczawiem i pieczonym pasternakiem, sos na bazie portera
- Toffi makowe, parfait jogurtowe, granita z cydru i beza
II.
- Oryginalne holenderskie matiasy w lnianym oleju
- Marynowany burak, piersi z kaczki na różowo, piana z serawatki , zółtko, kapusta włoska
- Krem z ziemniaka, kasza gryczana, boczek, emulsja z kopru
- Konfitowane udko z kaczki, puree z selera, kalafior, brukselka
- Kasztany jadalne, krem chantilly, crumble
III.
- Oryginalne holenderskie matiasy w lnianym oleju / tatar na żytnim chlebie
- Karmelizowany burak w redukcji z czerwonego wina na słodko z radicchio i kozim serem
- Koperkowe ragoût z polskich raków rzecznych z poznańską bułką na podmłodzie
- Pierś z kaczki na różowo z kładzionymi kluseczkami i suszone figi w redukcji z porto
- Biało-czarny mus z czekolady z leśnymi owocami

Wina z oferty ElCatador wliczone w cenę
Grupy 8/12/16 osobowe (od 175 zł/os.).
Rezerwacje: kolacja@latajacytalerz.pl lub tel.: +48 601 211 669
ZAPRASZAMY 08 - 21 grudnia 2016

Powrót

Zobacz też