11 aktualna temperatura 7 °C
ciśnienie 1018 hPa pm2.5 7 μg/m3
Wspaniałe powietrze! wilgotność 45% pm10 8 μg/m3
wtorek, 21 lipca 2015 r. Wiktor

Nowa lodziarnia Grycan – Lody od pokoleń na Saskiej Kępie ze słodką ofertą śniadaniową.

W środę 22 lipca na Saskiej Kępie zostanie otwarta już 131. lodziarnio-kawiarnia marki Grycan – Lody od pokoleń. Firmowy lokal mieści się w samym sercu Saskiej Kępy – przy ul. Francuskiej 16. Po raz pierwszy w menu lodziarni znajdą się pozycje śniadaniowe, które uzupełniają dotychczasową ofertę lodów, deserów, kaw i domowych ciast. „Nasze słodkie śniadania będziemy serwować przez cały dzień” – zachęcają Państwo Elżbieta i Zbigniew Grycanowie.

Lodziarnie Grycan – Lody od pokoleń znane są mieszkańcom wielu polskich miast, a w samej Warszawie lody marki Grycan będzie można kupić już w 29. firmowych lodziarniach. Nowy lokal, który jutro zostanie otwarty na Saskiej Kępie, wyróżnia świetna lokalizacja i oferta, która po raz pierwszy została poszerzona o menu śniadaniowe.

Od lat prowadzimy konsekwentne działania, których celem jest być bliżej naszych klientów – mówi Zbigniew Grycan, właściciel marki. Dlatego lokale otwieramy w miejscach, które są przez nich szczególnie lubiane. Nową lodziarnię zdecydowaliśmy się otworzyć przy ul. Francuskiej ze względu na jej niepowtarzalny klimat. Główna arteria jest wizytówką dzielnicy, którą dobrze znają i chętnie odwiedzają wszyscy warszawiacy.

W ofercie nowej lodziarni, oprócz tradycyjnego menu pojawią się pozycje śniadaniowe, do których należą: domowa owsianka, granola, słodki koszyk śniadaniowy oraz naleśniki. – Chcielibyśmy, by nasze lodziarnie były miejscem, gdzie nasi Goście zawsze chętnie spędzają czas, a śniadanie to przecież najważniejszy posiłek w ciągu dnia – wyjaśnia Elżbieta Grycan. Nowe słodkie przysmaki przygotowujemy własnoręcznie na miejscu. Mam nadzieję, że Klienci polubią wypiekaną przez nas granolę na miodzie, domowe konfitury według naszej rodzinnej receptury oraz świeże naleśniki z sezonowymi owocami.

W karcie menu lodziarni na ul. Francuskiej klienci znajdą lody serwowane w kulkach, a także pełen asortyment lodów w pudełkach. Ofertę uzupełniają desery lodowe, a także szeroka oferta domowych ciast i tortów, rurki z bitą śmietaną, świeżo wyciskane soki i koktajle owocowe, torty lodowo-bezowe oraz kawa parzona z mieszanki wybranej osobiście przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów w rodzinnej włoskiej palarni.

Nowa lodziarnio-kawiarnia mieści się na parterze kamienicy przy ul. Francuskiej 16. Do dyspozycji gości przygotowano 1 duży stół, 28 stolików oraz 88 miejsc siedzących. Śniadania i inne pozycje z menu serwowane są od poniedziałku do soboty od godziny 8:00, a w niedzielę od godziny 9:00.
Z okazji otwarcia nowego lokalu na klientów czeka promocja – kulka lodów będzie dostępna w cenie 1 zł.

My już dziś mogliśmy spróbować jednej ze śniadaniowych pozycji z lodziarni Grycan. Wszystko dzięki prezentowi, jaki czekał na nas w biurze.



Marka Grycan – Lody od pokoleń jest obecna na polskim rynku od 2004 r. W ciągu niemal 11 lat istnienia firma Grycan rozwinęła największą sieć Lodziarni Firmowych w Polsce, która obecnie liczy ponad 130 lokali. Marka Grycan to dzieło życia Elżbiety i Zbigniewa Grycanów, które stworzyli czerpiąc wiedzę z własnych doświadczeń, tradycji cukierniczych swoich rodzin i zachowanych receptur Lodów od pokoleń. Dziś firmę prowadzą wspólnie z córką Małgorzatą i przy wsparciu drugiej córki Magdaleny. Lody Grycan tworzone są z poszanowaniem tradycji przekazywanej w rodzinie Grycanów z pokolenia na pokolenie. Ich wyjątkowy smak i najwyższą jakość gwarantuje sam Zbigniew Grycan.
Wiesz lub widziałeś coś ciekawego? Napisz do nas!

Zobacz też