17 października wystartował najbardziej znany festiwal podróży kuliarnych! Do końca miesiąca można skosztować smaków z całego świata również w naszej okolicy.
Restaurant Week 2018, to kolejna wspaniała okazja, żeby móc uraczyć się wspaniałym jedzeniem i wytwornym klimatem najlepszych restauracji w całej Polsce. Na mapie festiwalu nie mogło zabraknąć Warszawy, a w tym oczywiście Saskiej Kępy. Wszyscy uczestnicy Restaurant Week mogą cieszyć kubki smakowe trzydaniowym menu w wyjątkowej cenie 49 złotych.
Restauracje na Saskiej Kępie, które włączyły się do udziału w festiwalu
- Biała – zjedz i wypij – dania współczesnej kuchni polskiej, serwowane pośród modernistycznej architektury, na ulicy Francuskiej 2
- Bistro iGrek - kuchnia czerpiąca inspiracje z greckich przepisów, posmakujesz jej na ul. Zwycięzców 28
- Italiana – pod tą nazwą nie może kryć się nic innego jak tradycyjna kuchnia włoska. Znajdziesz ją pod adresem Francuska 44
- Mech - to urokliwe miejsce na ulicy Francuskiej 45, o którym mówi się, że jest przepełnione prostym, a jednocześnie dopracowanym jedzeniem. Brzmi wystarczająco kusząco?
- Prosta historia – kolejny lokal na Francuskiej, pod numerem 24, serwuje dania współczesnej kuchni europejskiej z przewagą smaków śródziemnomorskich
- Ruza Roza – na ulicy Francuskiej 3 znajduje się miejsce, w którym uczestnicy festiwalu mogą uraczyć dań kuchni bałkańskiej
- Santorini - przytulne wnętrze tej tawerny i wyśmienite greckie potrawy potrafią przenieść w prawidziwe wakacyjny klimat. Idealne miejsce na zaszycie się ze szklaneczką ouzo i moussaką w jesienny wieczór.
- Taverna Patris – jeśli ma się ochotę przenieść na jeden wieczór do greckiej restauracji pełnej pysznych oliwek, jeszcze lepszych krewetek i wyśmienitego wina, to Taverna Patris będzie strzałem w dziesiątkę.
- TukTuk– świeża, różnorodna w składniki, tajska kuchnia, która serca klientów podbiła swoim popularnym Sticky Rice (ryżem kleistym).